after movie Week van de Technologie!

Een terugblik op deze fantastische week!

Wij blikken terug op een fantastische en zeer geslaagde Week van de Technologie!

Ruim 500 basisschoolleerlingen zijn op ontdekkingstocht geweest en hebben kunnen zien én ervaren hoe gaaf en veelzijdig techniek en technologie is. 

Dit is mogelijk gemaakt door vele enthousiaste technische bedrijven in de regio, Zij gaven onder andere gastlessen in de klas én openden voor de leerlingen hun bedrijfsdeuren voor een rondleiding of dynamische speurtocht. Daarnaast gingen de leerlingen vooral ook zelf aan het werk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het maken van een fotolijst van kunststof, het maken van een zelf vormgegeven bibberspiraal, het lassen van een pennenbakje of het timmeren van een houten vogelhuisje. 

De oprechte interesse en het talent voor techniek werd bij vele kinderen al zichtbaar. Top, want daar doen we het voor!

Dank aan alle deelnemende bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt:

AgrinServ, AP Machinebouw, DT Dijkstra, Gemeente Noordoostpolder, Gouweleeuw, GT Lastechniek, Haller Benelux, Interemm Interieur Makers, Kampstaal, Koop van der Wal, Maldeko, MCM B.V., Polder Staalproducties, Schotte Kunststoffen, Startblock, Suplacon, Tolsma-Grisnich, VABO Composites, Verbruggen Palletizing Solutions, VHM Machinery, Wierda Projecttechniek, Wolf Glas & Kozijnen, Zuidberg group of companies.

De Week van de Technologie is een initiatief van Innovatiecluster Noordoostpolder en Gemeente Noordoostpolder en werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, OOM en Sterk Techniekonderwijs Noordelijk Flevoland.

Graag tot volgend jaar!

Kan je niet zolang wachten?

Op 8 november wordt Techniek Tastbaar in Emmeloord georganiseerd. Zien we je daar?