Linda Verduin, Wethouder gemeente Noordoostpolder, aan het woord

De Week van de Technologie is een initiatief van onder andere de Gemeente Noordoostpolder. Wethouder Linda Verduin is een groot voorstander van het verbinden van het onderwijs en het bedrijfsleven. Zij legt graag uit waarom:

“Onze jeugd is de toekomst; een uitspraak die we vaak horen, maar daardoor niet minder waar. Zeker in de wereld van de technologie. Technologie biedt oneindige mogelijkheden voor creativiteit, innovatie en probleemoplossing. Maar om deze kansen te benutten, moeten jongeren er eerst mee kennismaken. Juist daarom jagen wij initiatieven zoals de Week van de Technologie aan. Hopelijk ontdekken we tijdens deze week niet alleen verborgen talenten, maar ook enthousiaste technici en handige handjes.

Door programma’s zoals de Week van de Technologie brengen we onderwijs en het bedrijfsleven samen. Ik wens de scholen een leuke en leerzame week toe. En dank aan alle ondernemers die hun deuren openzetten voor deze leerlingen. Zo krijgen deze toekomstige werknemers en ondernemers een kijkje in het prachtige en veelzijdige bedrijfsleven in de Noordoostpolder.”