robert zuidema, adviseur gemeente Noordoostpolder, aan het woord

De Week van de Technologie is een initiatief van onder andere de Gemeente Noordoostpolder. Robert Zuidema, adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs, is nauw betrokken bij de organisatie van deze themaweek. Hij legt graag uit waarom:

“Het is verrassend in welke sectoren technologie een rol speelt; van installatietechniek en maakindustrie tot zorg, logistiek en ICT. Wat is er dan leuker en leerzamer voor leerlingen dan dit zelf te ervaren?

Samenwerken is de sleutel tot vooruitgang. Dat blijkt maar weer tijdens de Week van de Technologie, ontstaan in samenwerking met het onderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven. Tijdens deze week slaan het basisonderwijs en de technologische wereld de handen ineen. 

Juist door het te ervaren, kom je tot nieuwe inzichten. Leerlingen krijgen de kans om te experimenteren, te onderzoeken en bedrijven te bezoeken. Op deze manier ontdekken ze niet alleen de praktische toepassingen van technologie, maar ook de mogelijkheden en uitdagingen binnen verschillende vakgebieden.”